Blog

HET VAN HAESTRECHTCOLLEGE — BLOG —  16 MAART 2020 — LAATST BIJGEWERKT OP: 24 MAART 13.30 UUR

 

Dinsdag 24 maart: 

13.30 uur: Dit blog is vanaf heden gesloten en verplaatst naar ons ouderportaal.

 

Blog gesloten tot morgen.

Maandag 23 maart:

19.00 uur: Vandaag is er een brief uitgegaan naar de ouders van de leerlingen van onze school.

 

Vrijdag 20 maart: Ook vandaag en in het weekend houden wij u op de hoogte via dit blog.

 

Blog gesloten tot morgen.

Donderdag 19 maart:

19.40 uur: Vandaag is er een brief uitgegaan naar alle ouders en leerlingen.

15.15 uur: Leerlingen die een cloudbook van school gebruiken kunnen en mogen daar niets op installeren. Wil je met “Teams” gaan werken dan kan dat vanuit het leerling portaal.
Leerlingen kunnen hier inloggen en zien dan links boven 9 puntjes te staan. Wanneer je hierop klinkt komt er een menu tevoorschijn van waaruit je een aantal programma’s kan kiezen waaronder “Teams”.

Ook leerlingen met een eigen laptop kunnen op deze manier “Teams” opstarten. Ook heb je de mogelijkheid om “Teams” op je telefoon te installeren.

09.30 uur: Het gebruik van Magister is momenteel sterk toegenomen. Het is mogelijk dat u hierdoor Magister niet kunt opstarten.

 

Blog gesloten tot morgen.

Woensdag 18 maart:

19.40 uur: Zoals in het bericht van gistermiddag aangekondigd is vanochtend getest of het systeem Teams gereed is voor onderwijs op afstand. Helaas moeten we vaststellen dat dit niet het geval is. Daarom laten we voor vandaag de online lessen niet doorgaan. De lessen worden uit Magister gehaald.
We willen de start van het onderwijs op afstand voor iedereen succesvol laten verlopen. 

Leerlingen ontvangen hier ook een mail via Magister (klas 2 t/m 4) of Itslearning (klas 1). De boodschap naar hen is: “Neem gerust een kijkje in Itslearning maar we verwachten niet dat je start met het maken van opdrachten. Dit om te voorkomen dat leerlingen door de bomen het bos niet meer zien en het gevoel krijgen overvraagd te worden.

09.15 uur: Docenten zijn niet op school aanwezig maar wel beschikbaar via mail. Als u een bericht stuurt zal er tijdens kantoortijden (08.30-17.00 uur) gereageerd worden.

09.00 uur: Het werken met “Teams” heeft een dag vertraging opgelopen. Onze leerlingen zijn uitgenodigd om te werken via “It’s Learning” de vakdocenten hebben hier werk klaar gezet. Verder wordt er hard gewerkt door de ICT afdeling en onze ICT-coördinator. We gaan er vanuit dat er morgen gewerkt kan worden via “Teams”.

 

Blog gesloten tot morgen.

Dinsdag 17 maart:

19.00 uur: De nieuwsbrief voor ouders en leerlingen is verstuurd. De informatie wordt via mail, Magistermail en itslearning gedeeld.

11.30 uur: Vanaf woensdag 18 maart zal het onderwijs op afstand starten. In Magister en Itslearning kunnen leerlingen zien dat er dagelijks contactmomenten van 30 minuten tussen 9:30 uur en 12:00 uur zijn ingepland. Op deze momenten zit de vakdocent klaar om online uitleg te geven of vragen te beantwoorden. Dit zal gaan via Microsoft Teams. 

10.45 uur: Op het ouder- en leerlingportaal is het menu aangepast. U kunt “Teams” nu vinden in het menu. Op de pagina van “Teams” staat een link naar Microsoft hier kunt u indien nodig “Teams” downloaden in de loop van deze dag zal er ook nog een handleiding bij komen.

09.15 uur: Leerlingen druppelen onze school binnen om hun boeken uit hun kluisje op te halen. Verder wordt er op school hard gewerkt aan “Teams”om deze uiterlijk morgen in de lucht te hebben. Natuurlijk houden we u de gehele dag op de hoogte over de stand van zaken.

 

Blog gesloten tot morgen 09.00 uur.

Maandag 16 maart:

15.00 uur: Het rooster voor de komende week kun je zien in Magister. Tijdens deze lesblokken is de vakdocent bereikbaar voor de leerlingen via Teams.

14.15 uur: Leerlingen kunnen dinsdag 17 maart hun kluisje leeghalen via bijgaand schema.    (schema)

13.30 uur: Vanaf woensdag 18 maart kunnen leerlingen via It’s Learning en Magister thuis hun werk maken. De vakdocent zal op afgesproken tijden beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden via Teams.

12.30 uur: Via dit blog houden wij leerlingen en ouders/verzorgers op de hoogte over de voortgang in verband met het corona virus.