Artclass

Een groot aantal vrijdagmiddagen komt op onze school de Artclass bij elkaar. Leerlingen zijn creatief en kunstzinnig bezig met fotografie, met slimme schildertechnieken of met het grafisch vormgeven van een Artjournal. In onze Artclass krijgen leerlingen de kans om hun talenten op het gebied van kunst en cultuur te ontdekken. De Artclass komt buiten lestijden (vrijdagmiddag) bij elkaar. Deelname is op vrijwillige basis, wel zijn er extra kosten aan verbonden.

Sportklas

Om de talenten van leerlingen op sportief gebied te ontwikkelen organiseert de school in klas 1, 2 en 3 sportklassen. We gaan bijvoorbeeld mountainbiken, (water)skiën, fitnessen, golfen en klimmen. Allemaal sporten die normaal niet of nauwelijks in de gymles voor komen. De sportklas gaat regelmatig naar andere locaties, zoals de sportschool, het zwembad en de klimhal. Maar de sportklas is meer dan sporten alleen. Het gaat in de les om samenwerken, toernooien organiseren en meedoen aan schooltoernooien of demonstraties. Deelname is vrijwillig, wel wordt een eigen bijdrage gevraagd.

Van Haestech

Voor de leerlingen die oog hebben voor techniek en geïnteresseerd zijn in het leren programmeren is er Lego Mindstorms. De leerlingen bereiden zich onder meer voor op de First Lego League-wedstrijd. Deelname is vrijwillig, er wordt een eigen bijdrage gevraagd.

Dansklas

In de Dansklas staat de dansstijl Hip Hop centraal. Er wordt gewerkt aan conditie, kracht, techniek, muzikaliteit en performance. In een echte dansstudio worden verschillende choreografieën geoefend die ook aan de buitenwereld getoond gaan worden.